Otegi, ‘lehendakari’

| 2014/05/13 | Comments (0)

Articulo Original en El Periodico

ERNEST FOLCH

Editor

@ernestfolch

DIJOUS, 8 DE MAIG DEL 2014

A aquesta Espanya que es diu moderna li queden encara vestigis del seu pitjor passat carpetovetònic. Aquí tenim per certificar-ho els mini-Roucos que apareixen un dia per avalar la violència masclista i el següent per comparar l’avortament amb la guerra civil, a l’espera que l’última salvatjada superi l’anterior. Tot això serien simples anècdotes si no hi hagués darrere un gran aparell mediàtic interessat a perpetuar fins a l’eternitat una croada ideològica que ve del fons dels temps.

Tota aquesta allau no és gens neutra i deixa víctimes en el camí: la més evident de la croada ultradretana i ultranacionalista és Arnaldo Otegi, condemnat a complir una pena injustísima a la presó de Logronyo. Aquesta setmana el gens neutral Tribunal Constitucional ha rebutjat per enèsima vegada la seva petició de sortir de la presó. Està reconegut fins i tot pels que volen que es podreixi entre reixes que Otegi no està pres per cap delicte de sang, ni per haver participat de manera directa o indirecta en res que s’assemblés a un acte violent. Al revés, la paradoxa terrible és que els documents que va usar l’Audiència Nacional per condemnar-lo indiquen precisament que Otegi va intentar per tots els mitjans dissuadir ETA de la lluita armada, conscient que aquesta era el gran obstacle per a l’independentisme basc. Els arguments per culpar Otegi no només són falsos sinó que s’han tergiversat deliberadament pel simple fet que jugar amb el fantasma del terrorisme també dóna rèdits als que vivien millor contra ell. ETA va ser un drama atroç, però també un perfecte paraigua sota el qual la dreta espanyola que n’era víctima es parapetava per tapar-ho tot.

Una vergonya i un sabotatge

Els anys que Otegi fa que és a la presó són una vergonya jurídica i humanitària, a part d’un sabotatge manifest contra el procés de pau que es diu que s’ha de promoure: mentre estigui a la presó la persona que més va pressionar internament per al final de la lluita armada serà impossible tancar un conflicte que, agradi o no, va ser també polític. I és que tots aquests intents desesperats per criminalitzar-lo no podran ocultar que Otegi està a la presó per motius purament ideològics, i per culpa d’una secta mediàtica que té segrestada la consciència de tantes institucions.

En política, les injustícies tard o d’hora tornen com un bumerang. Cada dia que Arnaldo Otegi passa a la presó serà inevitablement traduït en forma de vots a les urnes que cada vegada causen més por als que diuen que defensen la democràcia. Aneu-vos preparant per a aquest titular: Otegi, lehendakari.

 

Tags: , , , ,

Category: Catalan

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.