Adhesión a la manifestación del dia 11 de octubre en Elgoibar por la libertad de Arnaldo Otegi, de David Companyon, diputado de ICV-EUiA en el Parlament de Catalunya

| 2014/10/06 | Comments (0)

Companys i companyes,

Vull donar-vos tot el meu suport a la campanya per l’alliberament d’Arnaldo Otegi i tots els companys empresonats pel cas Bateragunen -Arkaitz, Sonia, Miren i Rafa- i a la manifestació del proper dissabte 11 a Elgoibar.

Arnaldo Otegi s’ha convertit en un símbol de tots els presos polítics a l’Estat Espanyol, un Estat que no ha dubtat en saltar-se les seves pròpies lleis per mantenir un “estat d’excepció permanent” envers els presos bascos i emprar-los com a ostatges contra el procés de pau a EuskalHerria. Un Estat que no dubta en empresonar sindicalistes pel fet de ser-ho o de negar qualsevol via de solució democràtica a la reivindicació del poble de Catalunya a decidir el seu futur.

M’adhereixo, doncs, a la petició de llibertat per Arnaldo Otegi, el pres 8719600510 i el seus companys, fetes des del Parlament Basc fins al premi Nobel de la Pau Desmon Tutu. El seu empresonament és un atac al drets humans i a la nostra dignitat, no ho podem permetre i no ho permetrem.

Arnaldo Askatu!

___________________________________________________________________________________________

Compañeros y compañeras,

Quiero daros todo mi apoyo a la campaña por la liberación de Arnaldo Otegi y todos los compañeros encarcelados por el caso Bateragunen -Arkaitz, Sonia, Miren y Rafa- y a la manifestación del próximo sábado 11 en Elgoibar.

Arnaldo Otegi se ha convertido en un símbolo de todos los presos políticos. El Estado Español que no ha dudado en saltarse sus propias leyes para mantener un “estado de excepción permanente” hacia los presos vascos y emplearlos como rehenes contra el proceso de paz en EuskalHerria. Un Estado que no duda en encarcelar sindicalistas por el hecho de serlo o de negar cualquier vía de solución democrática a la reivindicación del pueblo de Cataluña a decidir su futuro.

Me adhiero, pues, a la petición de libertad para Arnaldo Otegi, el preso 8719600510 y sus compañeros, hechas desde el Parlamento Vasco hasta el premio Nobel de la Paz Desmon Tutu. Su encarcelamiento es un ataque a los derechos humanos y a nuestra dignidad, no lo podemos permitir y no lo vamos a permitir.

Arnaldo Askatu!

David Companyon i Costa

Diputat d’ICV-EUiA

Parlament de Catalunya

 

Tags: , , , ,

Category: Castellano, Catalan

About arnaldo: Arnaldo Otegi Mondragon 1958ko uztailaren 6an Elgoibarren (Gipuzkoa) jaiotako politikari abertzale eta marxista. Arnaldo Otegi Mondragon (Elgóibar, 6 de julio de 1958) es un político de ideología independentista vasca y marxista. Arnaldo Otegi Mondragón (born 6 July 1958) is a Basque politician and spokesman for the Abertzale Basque separatist party Batasuna. In October 2009 he was arrested again for attempting to put Batasuna back together. Arnaldo Otegi est un politique basque, militant indépendantiste basque. Il est le porte-parole de Batasuna. (6 juillet 1958 à Elgoibar). View author profile.

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.